Underbara resultat har aldrig varit så enkelt och roligt att skapa!

Annie sloan Chalk paint


När Annie Sloan utvecklade sin unika dekorativa färg, Chalk Paint ™, för över 20 år sedan, revolutionerade hon en värld av dekorativ målning. Frustrerad över bristen på färgalternativ som var tillgängliga vid den tiden,skapade hon sin mångsidiga och lättanvända Chalk Paint som hon kallade den på grund av sin vackra sammetsmjuka, matta finish.

Chalk Paint™ är en unik dekorationsfärg för möbler, golv och väggar. Den fäster på nästan alla ytor och ger på ett snabbt och enkelt sätt ett fantastisk vackert resultat. Använd färgen för att åstadkomma en mönstrad och "sliten" yta, eller en len och nutida finish.

“One of the great aspects about my paint is the number of different ways it can be used – it is not a one dimensional paint but can be used thickly, thinly, crackled, stippled, overlaid and rubbed through, smoothly, and like gesso.” ⎯  Annie Sloan

Annie Sloans Chalk Paint är väldigt lätt att arbeta med. Den kräver mycket sällan förberedelser, såsom slipning eller priming, och kan användas inomhus eller ute på ungefär vilken yta som helst, från trä till metall och matt plast till terrakotta. Det återupplivar gamla möbler, väggar, tak och golv med lätthet.

"Lägg lite vatten i den för att göra den smidigt, gör den tjockaren genom att lämna locket av och gör det till en bets genom att lägga till ännu mer vatten. Använd plana borstar för en jämn look eller naturborstar för en mer texturerad åldrig look."
 

annie sloan Wall Paint


Wall Paint är en tålig, vattenbaserad väggfärg. Den kan alltså användas i kök, badrum och hallar där den kan riskera att få fläckar av mat, smutsiga små händer, våta hundar, leriga stövlar..., eller som Annie säger "it takes whatever life throws its way".

Chalk Paint™ är en dekorativ färg som fäster på de flesta underlag som kompletterats med Wall Paint genom att vara en tålig färg som tål att tvättas och skrubbas. Den behöver inte skyddas eller förseglas med Soft Wax eller Laquer.

2,5 liter täcker cirka 36  kvadratmeter och torktiden är cirka 40 minuter i normal rumstemperatur.

Wall Paint kulörerna kan mixas med varandra på samma sätt som Chalk Paint™ för att ljusa upp eller få fram en egen kulör. Men blanda inte Wall Paint och Chalk Paint med varandra

Chalk Paint™ och Wall Paint är en giftfri , vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar).

Annie sloan soft wax

Annie Sloan Soft Wax används för att ge Chalk Paint skydd och uthållighet men också en mjuk finish på målade möbler, skåp och väggar. Du kan med lätthet applicera ett eller två tunna lager Soft Wax med en borste eller trasa och givetvis använda vaxet, som finns i fyra olika kulöret, till att skapa unika effekter.

Waxets konsistens är som margarin. Soft Wax kombinerar två av de renaste och hårdare naturliga vaxerna som finns tillgängliga ⎯ karnaubavax och bivax. Waxets konsistens är som margarin och innehåller lite lösningsmedel för att behålla den mjuka konsitensen.


Både Chalk Paint™ och Annie Sloan soft wax (clear och dark) är testade och godkända enligt strikta EU tester för att uppfylla standarden för bruk på objekt som barn använder. Detta innebär att du kan måla t.ex. en spjälsäng eller en barnstol utan att vara orolig (vaxet är godkänd enligt EU standard BS EN 71-3:2013).

Ungefär en kväll i månaden arrangerar Säsong  Workshops där du får möjlighet att lära dig måla med Annie Sloans Chalk Paint, i olika tekniker, för att nå olika effekter och resultat. Du anmäler din medverkan via webbutiken ....